Ce punem în bagajul de vacanță dacă copilul nostru are diabet

Vara este perioada concediilor, a vizitelor la munte sau la mare, a săptămânilor petrecute la bunici sau a explorării unor noi locuri. Și deși ne-ar plăcea să credem că atunci când noi luăm o pauză de la viața cotidiană, așa va face și diabetul, am învățat de-a lungul timpului că acesta ne este un prieten ce ne însoțește oriunde mergem.

Dacă copilul tău are diabet și te pregătești de concediu, inevitabil apare și întrebarea: „ce ar trebui să pun în bagajul de vacanță ca sa prevăd orice situație ar putea apărea?”. La început mi-a fost și mie teamă că aș putea omite ceva important sau că nu voi fi pregătită să îmi ajut copilul cum trebuie dacă nu suntem acasă, însă mi-am dat seama că este important să bifez pe listă doar câteva lucruri esențiale.

Știu că poate ai tendința să împachetezi cât mai multe și să le adaugi în bagaj, de aceea mi-am propus să împărtășesc cu tine lista cu strictul necesar pe care o folosesc de fiecare dată când merg cu copilul meu într-o vacanță sau când acesta pleacă fără mine.

  • Medicamente și consumabile

Pentru că este bine să fii pregătit și în situațiile neprevăzute, în bagajul de vacanță al copilului cu diabet ar trebui să se găsească întotdeauna insulină și consumabile pentru pompa de insulină în cantitate dublă. De asemenea, acele pentru pen, plasturii rezistenți la apă pentru senzorii de glicemie, apa și dezinfectantul nu trebuie să lipsească.

  • Un pen cu insulină de rezervă

Chiar dacă copilul are pompă de insulină, ar fi ideal ca în vacanțele în care mergeți să aveți și un pen cu insulină de rezervă.

  • Senzori pentru monitorizarea continuă a glicemiei

Deși voi vă pregătiți pentru vacanță, știm bine deja faptul că diabetul nu ia pauze niciodată. De aceea, din bagajul de vacanță al copilului cu diabet nu ar trebui să lipsească senzorii pentru monitorizarea continuă a glicemiei.

  • Un kit pentru hipoglicemii

Scăderile valorilor glicemiei pot apărea când îți este lumea mai dragă, așa că ar fi bine să fii pregătit în orice moment pentru ele. Adaugă în bagaj zahăr, dextroză, bomboane, sucuri, gustări, carbohidrați cu acțiune rapidă pentru hipoglicemii, Glucagon sau Baqsimi.

  • Baterii de rezervă pentru glucometru și încărcător transmițător

Și pentru că bateriile glucometrului se pot termina când nu te aștepți, adăugă în bagaj câteva de rezervă, dar și un încărcător transmițător. Ambele s-ar putea să îți fie de mare folos.

  • Pungi cu gel care se pot congela sau pachete reutilizabile de gheață

Insulina trebuie păstrată mereu în condiții optime, inclusiv atunci când călătoriți de la o destinație la alta. Pentru a putea face acest lucru asigură-te că ați introdus în bagaj și o geantă termică, dar și pungi cu gel care se pot congela sau pachete reutilizabile de gheață.

  • Copie după ultima scrisoare medicală de la medicul diabetolog

Spuneam mai sus că în vacanță un copil cu diabet trebuie să fie pregătit pentru toate situațiile neprevăzute ce pot apărea, chiar dacă vorbim și de o urgență medicală. De aceea, este important să adaugi în bagaj și o copie după ultima scrisoare de la medicul diabetolog.

 

Viața cu diabet continuă la fel de frumos pentru copilul tău, iar cu puțină atenție în plus se va bucura de tot ceea ce este în jurul său. Va putea călători oriunde își dorește, va explora locuri interesante și descoperi frumusețile lumii.

Dacă îți este teamă de prima vacanță, să știi că acest lucru este normal. Fiecare părinte este încercat de numeroase emoții și se teme pentru siguranța și sănătatea celui mic, mai ales atunci când apare în fața voastră o nouă experiență.

Bagajul de vacanță al copilului cu diabet este puțin mai mare față de bagajul pe care l-ai face în mod normal, însă în acest mod te vei asigura că ai la îndemână toate lucrurile necesare.

Share:

Mai multe postări

Trimite-ne un mesaj