Viața cu diabet. 5 remindere dacă ai fost diagnosticat cu această boală

Injecții, tratamente, informații despre glicemii și insulină – uneori toate acestea te pot speria. Atunci când ești diagnosticat cu diabet, te poți simți copleșit de tot ce se întâmplă în viața ta și de schimbările pe care trebuie să le faci. 

Viața cu diabet nu înseamnă doar glicemii și insulină, ci vine la pachet cu sentimente și trăiri pe care nu le-ai mai întâlnit până în acest moment. Toată dinamica cu care se întâmplă lucrurile în viața ta poate declanșa în interiorul tău o emoție ce te acaparează, sau poate chiar mai multe în același timp.

Din momentul în care afli că îți vei începe viața cu diabet, se schimbă multe lucruri. Uneori știi că diabetul e mereu cu tine și te-ai obișnuit cu el, alteori te simți obosit și îți dorești ca lucrurile să fi fost diferite.

Să trăiești cu diabet poate fi provocator și știm că se acordă extrem de puțină atenție asupra emoțiilor și a felului în care o persoană diagnosticată se reglează din punct de vedere emoțional. De aceea, astăzi vrem să împărtășim cu tine 5 remindere despre viața cu diabet pe care nu ar trebui să le uiți.

  • Este în regulă să simți uneori că ai pierdut controlul

Da, este normal să ți se întâmple acest lucru când ai diabet. Grija pe care o porți în fiecare zi,  atenția constantă față de ce îți transmite corpul te pot face să te simți obosit, extenuat sau poate chiar depășit de situația în care te afli.

  • Este în regulă să simți furie, tristețe, deznădejde sau să te simți speriat

Te-ai surprins uneori plin de furie sau complet lipsit de speranță că lucrurile pot reveni pe un făgaș normal? Chiar dacă uneori gândurile și emoțiile negative te surprind, ele fac parte din viața ta. 

 

  • Este în regulă să simți că este nedrept să ți se întâmple ție

„De ce eu?” este o întrebare ce apare pe buzele tuturor celor care trec prin asta. Și deși ai vrea să primești un răspuns, diabetul vine fără să te întrebe „de ce”, însă nu uita că este în regulă să pui sub semnul întrebării ceea ce se întâmplă acum în viața ta.

  • Orice simți sau ai de spus despre experiența ta merită ascultat

De fiecare dată când simți nevoia să împărtășești cu cei din jur cum te simți și prin ce treci, adu-ți aminte că meriți să fii ascultat. Nu pune la îndoială acest lucru, ci alege să cauți sprijin în oamenii dragi.

  • Emoțiile tale contează și sunt binevenite indiferent de natura lor

Emoțiile sunt motoarele care te pot mobiliza într-o situație, așa că este important să înțelegi cum te simți. Dă-ți voie să-ți descoperi trăirile și sentimentele și acceptă-le așa cum vin.

 

Viața cu diabet nu înseamnă că toate planurile și visurile tale au dispărut. Încearcă să te accepți așa cum ești și încearcă să te împrietenești cu diabetul tău.

Este normal să ai și zile mai puțin bune, dar nu uita să ceri ajutorul celor din jur atunci când te simți copleșit. Vei fi surprins să vezi câtă putere îți pot oferi oamenii pe care îi ai alături.

Dacă îți dorești să descoperi o comunitate unde poți fi ascultat, înțeles și sprijinit ne poți contacta. Credem că împreună putem zâmbi din nou după acest diagnostic, iar puterea oamenilor din jurul nostru ne poate fi transmisă.

Share:

Mai multe postări

Trimite-ne un mesaj